Socrative.com
Als laatste keuzeopdracht ben ik aan de slag gegaan met Socrative. Met een beetje hulp ben ik tot een klassenquiz gekomen, op het niveau van mijn leerlingen: klas 2, havo/vwo.
Hieronder wat foto's van de site (ik heb de rest van de vragen achterwege gelaten, omdat ze niet van onmisbare waarde waren):

Reflectie
Ik vond het interessant om een klassenquiz te maken met Socrative. Eerder had ik al kennis gemaakt met het hulpmiddel, maar dan als leerling. Daarom was het nu leuk om zelf zo'n quiz in elkaar te zetten. Ik probeerde meteen een quiz te maken die ik in kan zetten bij mijn lessen Nederlands aan klas 2. Dit is namelijk de stof die ze binnenkort aangeboden krijgen. Ook zou ik de leerlingen anoniem kunnen laten stemmen d.m.v. deze quiz. Zo kunnen mooie klassengesprekken ontstaan. Een quiz met zinnen die leerlingen moeten ontleden op papier, maar waarbij ze toch een vraag moeten beantwoorden, zorgt voor een actieve les. De leerlingen moeten allemaal bezig en het valt meteen op als iemand aan het dromen is. Het wedstrijdelement zou ik kunnen inzetten wanneer we oefenen voor een toets.